Jednání se zaměstnavatelem

Generální ředitel Roman Knap informoval o ekonomické situaci podniku, prognóze a o platbách státu. Stát stále dluží České poště 3,3 miliardy korun za univerzální služby, a tak není divu, že je pošta ve ztrátě. Situace je vážná, pokračuje restrukturalizace. Generální ředitel poděkoval zaměstnancům za zvládnutí vánočního provozu a za jejich práci.
Zaměstnavatel přeložil návrh využití prostředků FKSP na rok 2020. Změnila se legislativa a změny se promítnou částečně i v možnostech využití. Osm odborových organizací s návrhem souhlasilo, ale s výhradami. Dvě návrh zcela odmítly. Zaměstnavatel připravil aktualizovaný předpis FKSP, prochází připomínkami. Chceme, aby pošťáci mohli čerpat benefity co nejdříve.
Podruhé jsme jednali také o mzdách v letošním roce. Jednání jsou extrémně složitá vzhledem více než miliardové ztrátě v hospodaření podniku. V tuto chvíli je na stole 3% růst mezd, jednání budou pokračovat.
Velmi důležité také je, aby byly zachovány dosavadní výhody nad zákonem stanovené podmínky